Святкуємо по – Гоголівськи

04 квітня 2019
680

2 квітня 2019 року викладачі та учні Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко святкували "по – гоголівськи". Саме таку назву мало дійство, яке розгорнулося на площі біля школи. І чого там тільки не було. На великій сцені своє мистецтво дарували глядачам кращі музичні колективи школи.

Гарний настрій створювали: оркестр баяністів та акордеоністів (керівник К. Мисан), ансамбль бандуристів (керівник Л.Срібна), ансамбль народних інструментів «Чарівні струни» (керівник О.Власенко), вокальний ансамбль «Сюрприз» (керівник Ю.Пєлєвіна), дует баяністів у складі Синягівського Миколи та Іщенка Артема (керівник В.Крятенко), ансамбль «Балалайка» (керівник С.Шпортько), зразковий вокальний ансамбль «Перлинки» (керівник А. Ляпкіна), солістка Медушивська Ліза (керівник Р.Хміль).

Всі колективи театрального відділу «Маска» (керівник І.Гах), «Шарм» (керівник О.Литвиненко), «Арлекін» (керівник Ю.Павелко) та «Полтавські балаболки» (керівник С.Долженко) глибоко захопилися творчістю Миколи Васильовича Гоголя. Юні артисти з великою майстерністю втілили образи його літературних героїв. Глядачі потрапили до Сорочинського ярмарку, послухали байки Рудого Панька, зустріли коваля Вакулу і Оксану, Панночку і чорта, Солоху і Хлестакова - всі побували на наший сцені.

Також площу прикрашала виставка конкурсних робіт «Світ Гоголя» та мольберти з малюнками учнів школи мистецтв . В «український хаті» за участю викладачів відділу декоративно-ужиткового мистецтва кожен бажаючий міг взяти участь у майстер-класі, та власними руками створити паперову аплікацію на тему творів Миколи Гоголя.

З нагоди 210-ї річниці від дня народження Миколи Васильович Гоголя в нашій школі відбулися два конкурси: літературно-театральний конкурс «У кожному слові безодня простору» та конкурс карикатур «Світ Гоголя».

І саме в цей день були нагородженні учасники та переможці цих шкільних конкурсів. Всі учасники конкурсів отримали дипломи та подарунки.

Вихованці "Малої академії мистецтв" своєю творчістю вшанували пам'ять великого класика світової літератури, великого сина України – Миколи Васильовича Гоголя. Та поклали квіти до меморіальної дошки свого видатного земляка, що розташована на фасаді закладу.

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна