Представлення авторських посібників з теорії музики та основ гармонії.

03 грудня 2021
275

29 листопада 2021 року Полтавським обласним методичним кабінетом навчальних закладів мистецтва та культури Полтавщини було проведено онлайн-засідання методичного об’єднання викладачів музично-теоретичних дисциплін за участю 187 педагогічних працівників мистецьких навчальних закладів з багатьох регіонів України.

В цьому заході взяли участь викладачі відділу теорії музики та основ гармонії Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко - Бідна Олена Вікторівна та Ткаленко Юлія Олексіївна.

Викладачі презентували свої авторські навчальні посібники для учнів мистецьких шкіл 1,2,3,4 років навчання. Посібники мають зібрання інтонаційних вправ на матеріалі українських народних пісень, мелодій інших авторів та відомих композиторів, а також авторських прикладів.

Олена Вікторівна та Юлія Олексіївна познайомили присутніх із структурами своїх посібників, їх навчальним наповненням та поділилися власним досвідом роботи. Бідна О.В. до своїх посібників також представила додаток з авторським матеріалом «Пісеньки про інтервали», де вона пропонує до розгляду мелодії з акомпанементом по конкретній темі «Інтервали». В свою чергу, Ткаленко Ю.О. розповіла про методику роботи з учнями над музиченням в шумовому оркестрі. Її виступ був проілюстрований фрагментами занять сольфеджіо, де її учні виконували ритмічні партитури на шумових інструментах до творів відомих композиторів.

Методичні напрацювання викладачів Полтавської міської школи мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко Бідної О.В. та Ткаленко Ю.О. були високо оцінені викладачами музично-теоретичних дисциплін різних регіонів України. Вони залишили багато схвальних відгуків і бажань придбати представлені посібники.

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна