Осінні канікули на Гуцульщині!

12 листопада 2019
885

Цього року ми вирішили провести осінні канікули на Гуцульщині! За той час, який ми провели в Карпатах, ми встигли вдосталь познайомитись с колоритом, культурою та історією цього краю.

Почну с того, що ми в цих краях вперше! Мушу сказати, що усі, без виключень, дійсно вражені красою Гуцульского краю! Високі гори, красиві і густі ліси, цікаві музеї та дуже гостинні люди. Але найголовніша подія - це абсолютна перемога на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Салют-Карпати-Буковель», який відбувся на гірськолижному курорті Буковель. Понад 40 колективів з усіх куточків України та інших країн змагались за перемогу. І ми вибороли Гран-Прі у сучасній категорії. Журі пильно слідкували за колективами не тільки під час виступу на самому конкурсі, а й на танцювальних батлах, майстер класах, та флешмобах, які були проведені в рамках фестивалю. 

Також, керівники Олевська Тамара та Олевська Марія отримали спеціальну нагороду від організатора конкурсу за високу культуру, інтелігентність та доброзичливість!
Кожна вікова категорія отримала свої місця. 2, 6 та 10 клас отримали 1 місця, 3 клас та змішана категорія завоювали 2 місця. Більш ніж 150 хореографічних номерів, 10 з яких були наші. Ми змагались в усіх вікових категоріях.

Дуже приємно було виступати перед поважними суддями, провідними танцівниками і педагогами сучасного танцю Анатолієм Сачівко та Адамом Вільямом, директором Львівської хореографічної школи Володимиром Саболтою, керівником Національного ансамблю пісні і танцю «Гуцулія» Курилюком Іваном, диригентом національної опери та оперною співачкою. Після конкурсу ми приймали участь у майстер класі з contemporary та імпровізації від Анатолія Сачівко. А також у танцювальному батлі, який проводив Адам Вільям. Серед усіх участників батлу наші учні перемогли у декількох категоріях. 1 місце та 2 серед молодших участників отримали Дикань Анна та Войтович Анна. 2 та 3 місце у середній групі отримали Гайдар Даяна та Денисенко Софія, та в категорії 18+ 2 місце отримала Марія Віталіївна. За свої перемоги отримали додаткові дипломи) 
В цілому атмосфера конкурсу була дуже дружня та позитивна.

Ми дуже раді були познайомитись з такою кількістю талановитих людей!Під час подорожі ми відвідали багато історичних та цікавих місць. В перший день ми побували в Яремче, побачили водоспад Пробій та ходили по горах стежками Довбуша. На другий день ми гуляли околицями Буковелю, катались на глядових витягах та насолоджувались осінніми сонячними днями. На настуний день ми вирушили на екскурсію пам’ятками Верховини. Відвідали хату-музей «У Трембітаря» та зіграли на старовинних гуцульських інструментах. Також були у музеї «Хата-Хаджа» та у садибі Івана Франка. По дорозі назад погуляли по красивому і затишному Івано-Франковську.   

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна