НАШІ ВИПУСКНИКИ – НАША ГОРДІСТЬ

16 листопада 2021
339

Ще в дитинстві Микола відчув потяг до музики. Адже це не випадково, так як батько свого часу займався грі на баяні і напевно жодне свято не обходилося грі на баяні. У віці 6 років Микольцю привели на прослуховування до школи мистецтв, що привело його до вибору майбутньої професією. Зі вступу в «Малу академію мистецтв» розпочався його творчий шлях. Першим викладачем та наставником для Миколи став Крятенко Валерій Омелянович, який свого часу був і директором і викладачем в школі мистецтв. Валерій Омелянович має понад 50 років стажу, за його плечима багато обдарованих випусників.

За 8 років навчання в Полтавській міській школі мистецтв «Мала академія мистецтв» імені Раїси Кириченко Микола отримав перемогу більше ніж в 40 конкурсах, сольно та в складі дуету баяністів. Зараз же музики навчається у Львівському державному музичному ліцею імені Соломії Крушельницької та планує навчання у вищому навчальному закладі.

Юний музикант отримав 3 премію на найпрестижнішому міжнародному конкурсі баяністів-акордеоністів "70th Trophée Mondial de ĽAccordéon" в категорії Junior Classic, також здобув 1 премію на конкурсі в Англії "British college of accordionists". В жовтні брав участь у престижному міжнародному конкурсі «74th Coupe Mondiale». Нещодавно, в листопаді став абсолютний переможець найпрестижнішого міжнародного конкурсу баяністів, акордеоністів Трофей Світу у категорії Junior Classique до 18 років, за що його нагородили Почесною грамотою Полтавської міської ради.

Пишаймося нашим учнем, випускником, майбутнім віртуозом.

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна