Народна культура

03 листопада 2021
447

Щороку 9 листопада Україна відзначає  Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва й День української писемності та мови. Як завжди напередодні свят в школі на уроках з історії мистецтв проводять пізнавальні тематичні заняття для учнів.

Українська культура — сукупність духовних та матеріальних цінностей, створених українським народом протягом його історії.  Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту.

Для української культури головним підґрунтям, є народна культура. Українська культура протягом тривалих періодів своєї історії розвивалася як народна. У ній велике місце посідали фольклор, народні звичаї, які додавали їй особливої чарівності і колориту. Особливо яскраво це виявилося в мистецтві – народних думахпісняхтанцяхобразотворчому мистецтві.

Саме тому, ми на своїх уроках знову торкнулися творчості легендарної співачки, великої Берегині української пісні Раїси Опанасівни Кириченко, яка була поціновувачем української писемності й мови, внесла вагомий внесок в українську культуру. Учні школи відвідали музей Раїси Опанасівни Кириченко, який знаходиться в школі та відвідали пам’ятник співачки.

Українська культура займає гідне місце у світовій культурі. Вона розвивається, «не стоїть на місці». В розпал пандемії  коронавірусу культура зазнала певних труднощів: залишившись без живого контакту зі своїми глядачами, слухачами і читачами, українські митці мусили діяти креативно. Музичні концерти, театральні вистави, літературні фестивалі, концерти, виставки візуального мистецтва, освітні лекції масово пішли в онлайн. І відкрили при цьому нові можливості. Українська культура адаптувалася до віражів часу, завдяки інноваційним технологіям, розробляючи стратегічні підходи та дивлячись «у майбутнє».

«Розвивайтеся. Не стійте на місці!!!». І все у Вас буде добре.

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна