Чим живе хореографічне відділення – розказує завідувачка відділення  Алла Сітежник

08 жовтня 2020
423

Користуючись можливістю, пропоную до Вашої уваги інформацію, щоб всі бажаючі мали змогу зацікавитись і із задоволенням завітать до нашої дивовижної школи Мала академія мистецтв ім. Раїси Кириченко для навчання на хореографічне відділення в зразкові колективи «Фуете», «Пірует», «Натхнення» та «Юнона», які кожного року чекають своїх учнів, які завжди відкриті для нових учасників.

В нашій школі викладачі, в тому числі і я, приділяємо велику увагу вивченню культури, традицій і азів хореографічного мистецтва. Тобто учні хореографічного відділу професійно вивчають ази класичного та народного танцю, займаються гімнастикою, вивчають сучасні стилі хореографічного мистецтва. А ще малюють, співають, вивчають музичну грамоту та можуть займатись на цікавому для них музичному інструменті факультативно.

Все це і робить хореографічне відділення таким цікавим для дітей і батьків нашого міста.

Колективи стають окрасою багатьох концертів. Свій професіоналізм вони демонструють і  інших містах нашої країни і за кордоном.

Дипломи Гран-Прі та I місця на Міжнародних конкурсах та фестивалях демонструють, що у нас навчаються і працюють закохані в свою справу викладачі і найталановитіші діти, які захоплені в полон одним з прекрасніших, граціозних видів мистецтва – хореографія.

Таке навантаження програмою можуть здолати тільки ті, хто має велике бажання не просто навчитися танцювати, а й рухатись вперед від маленьких здобутків до великих досягнень успіху. Ключовим показником колективів є їхнє досягнення звання «зразкових». А це велика і кропітка праця учнів та вчителів, оскільки звання потрібно підтверджувати кожні 3 роки, а діти підростають, випускаються, тож репертуар і програму потрібно змінювати і вдосконалювати рухаючись «в ногу з часом».

Кількість учнів в групах колективів не велика, та кожному приділяється достатньо уваги. Кожного року учнів здають екзамени з класичного, народного чи сучасного танцю, дивлячись на те, як потребує цього програма. Цим нашу школу відрізняють від інших танцювальних колективів.

Всі колективи відділу працюють за єдиною програмою, а от репертуар у кожного свій.

Перебуваючи на посаді завідуючої відділенням одночасно працюю керівником зразкового хореографічного колективу «Юнона», з 1998 року, отже нам вже 22 роки.

Дуже люблю своїх діточок,бо вони для мене найкращі. Поважаю, ціную батьків своїх учнів, бо вони є невід’ємною частиною нашого колективу і завдяки їм у дітей є стимул і бажання займатись цим видом мистецтва. А діти, вони дійсно наполегливо працюють, бо перспектива отримати перемогу завжди підбадьорює до роботи.

Репертуар колективу різноманітний – це народні, стилізовані та сучасні танці. Для кожної постановки створюємо нові, красиві та яскраві костюми, підбираємо сучасний музичний супровід, що з захватом сприймається глядачами.

Колектив має три вікових склади, рівень їх танцювальної майстерності постійно підвищується. Вони демонструють свій талант та самобутність, приймаючи кожного року участь в Обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях та конкурсах України та за кордоном.

Колектив «Юнона» демонстрував свою майстерність та досягнення в Угорщині, Болгарії, Польщі де отримували найвищі призові місця.

В 2018 році в Грузії отримали 2 Гран-Прі. В 2019 році в Греції були нагороджені дипломами за перші місця.

В цьому році, чи наступному, після закінчення карантину ми обов’язково вирушимо з новою танцювальною програмою до нових та цікавих країн, які ми ще не відвідали.

За час 8-ми річного навчання у хореографічному колективі, діти досконало знайомляться з хореографічних мистецтвом, оволодівають виразними засобами танцю, одержують певну танцювальну підготовку, розвивають свої танцювальні здібності. 

Під час занять формується художній смак, підвищується культура поведінки дітей, їх творча активність.

Поїздки на конкурс – це не тільки можливість реально оцінити досягнутий рівень майстерності, а й неабияке заохочення, поштовх рости і розвиватися, це зближення та комунікативність. Діти стають більш самостійними, вчаться вирішувати побутові питання, спілкуючись з дітьми з інших країн, знайомлять з культурою цих країн, розшарують свій кругозір.

Не забувають свій колектив і випускники. Цікавляться життям колективу, спілкуються і діляться своїми досягненнями, досвідом, як їм допомогло уміння танцю у влаштуванні їхнього життя.

Діти які мріють і бажають танцювати на великих сценах, подорожувати, бути яскравими і демонструвати грацію та красу, запрошуються до зразкового хореографічного колективу «Юнона», де Вам завжди раді.

Завітайте та  спробуйте свої сили !

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна