До Дня пам’яті  захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,суверенітет і територіальну цілісність України.

28 серпня 2020
620

Урок пам’яті  «Сонях –символ скорботи»

Якщо 5 років тому соняшник був просто квіткою, то нині – це символ однієї з найкривавіших трагедій російсько-української війни. В серпневі дні 2014 року українських військових під Іловайськом розстріляли як у тирі.

29 серпня в Україні відзначають День пам'яті загиблих захисників

Символом пам'яті загиблих захисників стали соняшники.

День пам'яті встановлено 29 серпня, тому що саме в цей день в Іловайську загинуло найбільше українських військових.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про встановлення Дня пам'яті захисників, загиблих у боротьбі за незалежність України, щорічно 29 серпня.

Також нагадуємо, що 18 серпня 2014 року українські військові контролювали більшу частину території Іловайська. Але після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. 29 серпня президент РФ Володимир Путін звернувся до бойовиків із закликом зробити гуманітарний коридор для відходу українських військ.

30 серпня сили АТО почали вихід з міста, але бойовики їх розстріляли. Міноборони заявило, що в Іловайську загинули близько 108 українських військових, сотні було поранено й захоплено в полон. За підтвердженими даними військової прокуратури, в Іловайському котлі загинули 366 військових, 429 були поранені.

Символом пам'яті загиблих захисників стали соняшники, бо під час боїв на Донбасі в 2014 році вони достигли, але збирати їх було ще важко.

Викладач – Голець Олена Олександрівна

Вшануємо пам'ять бійців , які загинули у боротьбі за незалежність України хвилиною мовчання та збережемо пам'ять про них у своїх серцях.

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна