Чарівне свято музики

13 грудня 2021
429

Кожна дитина - це яскрава індивідуальність, це унікальний світ, єдине у своєму роді поєднання особливостей особи, характеру, темпераменту. Маленька дитина - це особа, вже здатна на оригінальне мислення, на вираз власного "Я", на прояв волі. Щоб розвинути і зберегти в дитині особу, здатну на яскраве самовираження, музика повинна увійти у життя кожної людини.

Навчання музиці важливо для кожної дитини, але намагатися "виростити" професійного музиканта з кожної дитини неможливо і не потрібно.

Заняття музикою необхідні кожній дитині, вони допомагають її загальному розвитку, допомагають розвинути відчуття прекрасного. Навчання музиці покращують характер дітей і благотворно впливають на їх психологічний стан. Не всі ще знають про те, що заняття музикою підвищують інтелектуальні здібності дітей в середньому до 40%!

В основі будь-якої освіти, лежить, в першу чергу, інтерес. Інтерес - ось головне ключове слово. Щоб на самому початку у дитини з'явився інтерес до уроків музики, не потрібно великої праці - гарна музика в хорошому виконанні сама зробить свою справу, а от щоб зберегти і підтримувати його довгі роки, потрібні цілеспрямованість, терпіння та спеціальні знання.

В нашій «Малій академії мистецтв» працює відділення для наймолодших - діток 4-6 років. Вони знайомляться з усіма видами мистецтва та вчаться бачити прекрасне навколо себе. Чарівна зустріч саме з музикою у виконанні Полтавського академічного симфонічного оркестру відбулася у вихованців ансамблю «Дзвіночок» - відділення початкового естетичного виховання школи (керівник Олена Курінна) 4 грудня під час концерту «Оркестр дітям». Чудово підібраний репертуар, яскравий відеоряд, приємна атмосфера спілкування під час зустрічі дали відчути дітям та їх батькам велике задоволення. Популярна музика, саундтреки до кіно- та мультфільмів дали слухачам змогу поринути у казковий світ музики. Під час концерту також пройшло невимушене знайомство з музичними інструментами та їх «голосами». Шквал оплесків та емоцій  викликав «Вальс жабки» у виконанні нашого викладача, артиста оркестру, заслуженого артиста України Єдуарда Головашича. Завершився концерт «Маршем Радецького» І. Штрауса, диригував яким головний диригент оркестру Народний артист України Віталій Скакун та допомагав йому наш 5-річний учень - Лев Сердюк. Діти були просто в захваті.

Чекаємо на організацію нових цікавих зустрічей від нашого прекрасного керівника. Попереду ще багато цікавого….

Контакти

36000, Україна м.Полтава, вул.Соборності, 35
(0532) 52-08-78, 50-28-75
mala_akademya@ukr.net
Директор: заслужений працівник культури України, член творчої спілки Асоціації діячів естрадного мистецтва України, Голова Ради директорів мистецьких шкіл Полтавської області Магомедова Тетяна Юріївна